nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Bemutatkozás

Mint Stormcorner 1997 december 27-én alakultunk - ekkor táborunk mélyponton volt - a következő csoportok megmaradt embereiből:

violet fanatics Violet Fanatics

Az első kezdeményezés. A zászló '92 tavaszán debütált a másodosztályban. Három évvel később már Football Crew volt a drapin, majd "beolvadt" a Violet Side-ba.

viola settore

Viola Settore

1993-ban került ki először a kerítésre a drapi. A társaság Békéscsaba egyik külső kerületéből, Mezőmegyerről verbuválódott. A nagy menetelés idején minden stadionban látható volt zászlójuk, így akkor mindenki velük azonosította táborunkat. Létszámuk a topon is max. 15 fő volt. Néha manapság is kiteszik transzparensüket nosztalgiából. Legutóbb Miskolcon volt látható az utolsó NB1B-s fordulóban. A drapit gazdái a buszon felejtették, azóta "ismeretlen helyen tartózkodik".

viola zone

Viola Zone

Ez a zászló is '93-ban jelent meg először. A név onnan vált ismertté, hogy egy drapi Újpesten ('94), egy pedig Kispesten ('96 kupameccs) cserélt gazdát. Utóbbi év második felétől a társaság főleg kézimeccseken tűnt fel, sokszor idegenben is. Ja, és a zászlóra is jobban vigyáztak...

viharsarki viola terror

Viharsarki Viola Terror

A csapat '93-tól futott ezen a néven, bár a drapi csak két évvel később készült el. Ők próbáltak keményebb vonalat hozni, ami nem igazán sikerült nekik. Sajnos beleestek abba a tipikus szurkolói betegségbe, hogy otthon megcsinálták a cirkuszt, idegenbe viszont "elfelejtettek" menni. Idővel létszámuk is megfogyatkozott, bár ez jót is tett nekik, hiszen a selejt kihulott, a többiek pedig bebizonyították, hogy nem olyan "hangember" társaság, mint azt sokan gondolták róluk.

violet side

Violet Side

Anno Mesecsoportként indult a társaság, Hókuszpók arcképével ellátott karszalagot hordtak és ez a fej díszelgett a zászlón is. A totális hülyéskedések után '95-ben egy új vezető arc hatására kicsit komolyodtak.

 

Viola Devils

'96-ban alakult a fiatalokat tömörítő társaság. Pár éve még röplabda-meccseken tűntek fel és elkövettek néhány látványt is.

Tehát ezen csoportocskák maradék emberei gyűltek össze 1997. végén, hogy ezentúl egy csoportként működjünk tovább. Mivel a többség már jól ismerte egymást, így nem volt nehéz zöldágra vergődni. A név kiválasztásakor fontos volt, hogy egyedi legyen, az "ultra" és a "viola" szavak mellőzésével. A mag, mint szinte mindenhol, egy baráti társaság. A többi csabai szurkolóval elvagyunk, előfordulnak kisebb nézeteltérések házon belül, de a tábor nagy része régóta ismeri egymást.

Szurkolási stílusunk

Nem éppen kiforrott, de ha valahogy jellemezni kellene, akkor elmondható, hogy az egyszerű rigmusok dominálnak, többnyire a pályán zajló eseményeket reagáljuk le (vagy ehelyett egymást szórakoztatjuk). Nálunk általában spontán történnek a dolgok, a szervezett szurkolás és tudatos készülődés nem az erősségünk, aminek néha érezzük is hátrányát.

Törzshely

A B-közép a kezdetektől az állóhely közepén tanyázot, ezen mi sem változtattunk. Volt ugyan néhány próbálkozás átköltözni valamelyik kanyarba, de ezek nem vonzották a többieket. Változás csak egy új stadion épülésével várható ezen a téren, arra pedig egy picit még várni kell...

Barát-ellenség

A csabai tábor jó viszonyban volt az Újpest, Haladás, Videoton, Nyíregyháza és a Vasas szurkolóival, bár néhány kontaktust illetően megoszlottak a vélemények. Ezek a kapcsolatok az évek alatt lassan leépültek, manapság semlegesnek nevezhetők. Nekünk nyűg lenne egy baráti tábor, hiszen többször előfordul, hogy saját csapatunk meccsére se megyünk el, nemhogy máséra. Mindez nem jelenti azt, hogy ellenségesen viseltetünk mások irányába! Amennyiben lehetséges, megpróbálunk semlegesek maradni.

Régi riválisunk a szomszédvár szegedi tábor volt, de velük sokáig nem találkoztunk. Nekik a Vasast leszámítva nincs ellenfelük, talán ezért is veszik komolyabban a dolgot. A debreceniekkel '92-ben romlott meg a kapcsolat, tulajdonképpen a két táboron kívüli okok miatt (erről bővebben az Archívum '92/93-as részében.).

Nem szeretjük a Ferencváros szurkolóit sem, itt az okokat fölösleges magyarázni. Persze ők egészen más kategóriát képviselnek, mint mi.

Más csoportokkal is voltak összetűzések, de ezek nagyobb részét nem csabaiak kezdeményezték.

Kapcsolat a klubbal

Régebben kerestük a vezetőkkel a kapcsolatot, sok elképzelésünk volt (ill. lenne), de látva az aktuális vezetőség érdektelenségét, hozzá nem értését, nem igazán foglalkozunk velük. A mostani stábbal aránylag jó a kapcsolat, ami azt jelenti, hogy néha beszélünk.

Viharsarkiak

A házi újság '98-tól 16 kiadást élt meg, kisebb, de inkább nagyobb megszakításokkal. A honlap megszületésével fölösleges ugyanazt megjelentetni újság formában, tehát valószínűleg többet nem jelenik meg, bár "soha ne mondd, hogy soha".